Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

In Kuala Lumpur, Malaysia, the architects of WHBC Architects have invented a residence that has a double function: on the one hand protects the surroundings and the other binds to it with extremely fascinating elements and clever solutions.

To do this they created a concrete “box”, without closing it on itself, but instead is a continuous play of solids and void to penetrate each other all the natural elements such as light, the jungle and the water element represented by the pool.

A structure that is grafted in the forest, rising from the ground and offering to its Inhabitants continuous and carefully designed views to the outside, through the large openings and the arrangement on several levels.

tropical-box-house-1 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

tropical-box-house-3 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

tropical-box-house-4 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

casa-nella-foresta1 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

casa-nella-foresta2 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

Tropical Box House Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

casa-nella-foresta3 Tropical Box House, Kuala Lumpur, WHBC Architects

Foto Copyright: Kent Soh