The installation “Labyrinth”, Gijs e Van Vaerenbergh

urban labyrinth

In Genk, in Belgium, two young architects Pieterjan Gijs e Arnout Van Vaerenbergh have designed and created an experimental labyrinth of boolean curves.

The installation covers a portion of 37.5 to 37.5 square meters and Consists of one kilometer of walls made of thick steel plates 5 mm and 5 meters high.

Some forms were removed from this original matrix (a sphere, a cylinder, a cone) and thanks to this expedient this maze is in constant apparent movement.

A mysterious work that knows how to attract the attention of young and old.

urban labyrinth The installation “Labyrinth”, Gijs e Van Vaerenbergh

urban labyrinth The installation “Labyrinth”, Gijs e Van Vaerenbergh

2-gijs-van-vaerenbergh-labyrinth-c-mine-arts-centre-genk-belgio The installation “Labyrinth”, Gijs e Van Vaerenbergh

Foto Copyright: Filip Dujardin